Готуємось до Різдва разом із GOTIE

02.01.2020

Що ж свято Нового року уже пройшло… Усі вижили після гулянок? Та не за горами ще одне свято! Різдво Христове! Знову настає час підготовки до свята.

Без чого неможливо уявити жоден українських різдвяний стіл? Риба? Кутя? Пампухи? Борщ? Грибна підлива? Вареники? Ні! Ми вважаємо, що узвар, це справжній смак Різдва!

Ми вирішили поділитись з тобою давнім рецептом узвару, який передають у сім’ях з покоління у покоління. Записуй!

Інгредієнти

  • Сушені яблука - 100 г
  • Сушені груші - 100 г
  • Чорнослив - 100 г
  • Родзинки - 50 г
  • Мед - 2 ст. л.
  • Вода - 3 л.

Спосіб приготування:

1.Сухофрукти залити водою і залишити на 20-30 хвилин. Рекомендують сухофрукти замочити на всю ніч.

2. Добре промити сушеню кілька разів проточною водою.

3. Якщо ви самі готували сухофрукти, то їх достатньо промити 1-2 рази. Якщо ж ви купували сухофрукти, то краще промити їх більш ретельно.

4. Залити сухофрукти водою

5. Якщо ви готуєте узвар з цукром (на 3 літри вам необхідно 2 - 3 ст.л. цукру), то потрібно довести воду до кипіння, додати цукор і проварити його кілька хвилин, а вже потім додавати промиті сухофрукти.

6. Якщо узвар буде з медом, то сухофрукти можна заливати холодною водою і відправляти на плиту.

7. Доводимо компот з сухофруктами до кипіння і одразу ж забираємо з вогню. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо настоятися.

8. При бажанні, можна накрити узвар рушником або ковдрою, так він буде довше остигати і сухофрукти віддадуть йому більше смаку.

9. Після того як узвар став теплим ми додаємо мед і добре перемішуємо.

10. При температурі понад 60 градусів мед втрачає частину своїх властивостей, тому щоб зберегти його корисні властивості і мікроелементи його слід додавати вже у остиглий, але ще теплий напій.

11. Наливаємо в глечик і ставимо на стіл.

Тобі наша порада. Не використовуй для узвару магазинну сушеню. Смак може бути не таким вдалим, а узвар зовсім не корисним. Сьогодні можна приготувати необхідні інгредієнти не за місяці, а за кілька днів. Для цього тобі стане у нагоді сушарка для фруктів GOTIE GSG-500 із роторним приводом. Це єдина, сьогодні, на ринку сушарка, де її механізм дозволяє швидко і ефективно висушивати різні овочі та фрукти. Традиційні сушарки працюють з допомогою природної циркуляції. Під час роботи, сито регулярно обертаються у двох напрямках, завдяки чому тепле повітря насичує кожен куток, і продукти висушуються швидко та рівномірно. Плавне регулювання температури дозволяє підібрати відповідні параметри роботи для кожного типу продуктів. Електроприлад також характеризується великою ємністю і можливістю використовувати одночасно до семи сит.

Щиро вітаємо з Новим роком!
І бажаємо вдалих підготувань до Різдва!